TAKSİM GEZİLECEK YERLER


Taksim,gitmekten vazgeçemediğimiz, uzun süre uğramadığımız zaman eksikliğini hissettiğimiz, hemen hemen hepimizin ortak noktası.Yapılacak ve gidilecek yerleri tükenmez ve her zaman yeni planları hazırdır sizin için.Taksim,zamanınızı dolu dolu geçirebileceğiniz en doğru adreslerden biri. Bugün Taksim'de görülebilecek üç tane yeri sizlerle paylaşıyorum. Umarım sizin için de güzel alternatif olurlar.

GALATA KULESİ:


YOL TARİFİ: İstiklal Caddesi'nin sonuna gelerek, tünelden önceki sokaktan yaklaşık 500 metre aşağıya indiğinizde kuleye ulaşmış oluyorsunuz. Arnavut kaldırımlı bu yol size; hediyelik eşya,oyuncak ve müzik aletleri dükkanları ile yol boyunca eşlik ediyor.Yolun sonuna geldiğinizde "Galata Kulesi'"nin merdivenlerine ulaşmış oluyorsunuz.


"Galata Kulesi"'ne imkanınız varsa hafta içi ve erken gelmenizi öneririm.Daha sakin oluyor ve giriş için sıra beklememiş oluyorsunuz.










Giriş ücreti: İndirimli 5 TL - Tam 10 TL (Müze Kart geçersiz)
*Ayrıca gişede 17 TL'ya İstanbul'u helikoptere binmiş gibi gezdiren gözlüklerden alabilirsiniz.

Kule merdivenlerini sadece inerken kullanabiliyorsunuz. Bu oldukça dar olan merdivenlerde ki trafiği önlüyor.Çıkarken asansörü kullanmak zorundasınız.
Asansöre binerken asansör görevlisi 5 kişilik gruba eğer başımıza bir şey gelirse,asansör kalırsa vs gibi aksaklıkların bizim sorumluluğumuzda olduğuna dair bizi sertçe uyardı.Oldukça itici ve sorumsuzca idi. Gezinin en tatsız olayı bu olabilir.)

Asansörden indikten sonra 2 kat daha çıkmanız gerekiyor.ilk katta akşam yemeklerinizi yiyebileceğiniz,00:00'a kadar açık şık bir restoran,üst katta ise keyifle kahvenizi,çayınızı yudumlayabileceğiniz bir kafeterya bulunuyor.


Manzarayı izleyebileceğiniz balkona kafeteryadaki kapıdan dışarı çıkarak ulaşabiliyorsunuz. Sağ yönde ilerlemenizi gösteren okları takip ederek balkonda dönmeye başladığınızda Haliç,Boğaz ve Marmara Denizi'ne kadar seyredebileceğiniz manzara ile karşı karşıyasınız.
*Yerden 66.90 metre yüksektesiniz. 











Manzaranın tadını çıkardığınızda içeri girip cam kenarı bir masa bulun ve kahvenizi manzaraya karşı yudumlayın.Sadece buraya kahvenizi yudumlamak için bile gelebilirsiniz.İnsanın ruhuna iyi geliyor, rahatlatıyor. İsterseniz kahvaltı içinde gelebilirsiniz. Kahvaltı 35 TL,Türk kahvesi 7 TL ve tatlılar genel olarak 10 ile 20 lira arasında değişiyor.










Kuleden inerken merdivenleri kullanın ve taş duvarlara dokunun.



















GALATA KULESİ ÇALIŞMA SAATLERİ: 09:00 - 19:00 (her gün)
ADRES: Bereketzade Mah. Galata Kulesi  34421 Beyoğlu

GALATA MEVLEVİHANESİ MÜZESİ:

Müze,Galata Kulesi'nden çıkıp İstiklal Caddesi'ne doğru ilerlediğinizde,tünelin biraz ilerisinde kalıyor.
Giriş Ücreti: Müze Karta ücretsiz. (Kesinlikle bir müze kartı edinmenizi tavsiye ederim)
Bilet fiyatı ise 10 TL


İçeri ilk girdiğinizde küçük bir bahçe karşılıyor sizi. Ok işaretlerini takip ederek çok kolay bir şekilde müzenin içine ulaşıyorsunuz.Ayrıca müzenin bahçesinde Said Efendi ve Şeyh Galip'İn türbesi bulunmakta.



Müzenin ilk katı 11 odadan oluşuyor.Derviş 
odalarının sergilenmesi ana konu olarak seçilmiş.Sufilik,tarikatlar ve Mevlevilik konuları işlenmekte.










Üst kata çıktığınızda Ebru ve Hat sanatı sergileri ve müzik aletleri sergilenmekte.











Adres: Şahkulu Mah. , Galip Dede cd. , No: 15 Beyoğlu
Çalışma Saatleri: Salı - Pazar 09:00 - 16:30 (Pazartesi müze kapalı)

Arter Sanat: JAKE & DINOS CHAPMAN - ANLAMSIZLIK ALEMİNDE  SERGİSİ:

Güzel bir sergi görmek istiyorsanız adresiniz burası olmalı.

"Arter Sanat Galeri"'sinin tabelasının yanındaki sokaktan sergi alanına giriş yapabilirsiniz.


Sergi Zamanı: 10 Şubat - 7 Mayıs
Giriş ücretsiz. Mutlaka gidip görün.

Sergi zemin kat,birinci kat ve ikinci kat olarak bölümlerden oluşuyor.Baştan sona Jake ve Dinos Chapman kardeşlerin kötümser sanatları ve düşünceleri ile dolu.Sergi, tüketim kültürünün ve çağdaş sanatın yorgun düşmüş halini ele alıyor.Popüler kültüre çok sert göndermeler yapıyor ve McDonaldlaşma kavramını gözler önüne seriyor.

Zemin Kat: Vahşet,korku,kavga ve savaş gibi figürleri ele alıyor.



Binlerce iskelet üst üste ve kanlar içinde.İnsanlar birbirlerini yok ediyor, doğayı yok ediyor. McDonald ve çarmıha gerilmiş iskeletler sıkça görülüyor. Kafaları kopmuş, kanlar içinde insanlar birbirleri ile hiç ilgilenmiyorlar. Piknik yapmaya devam ediyorlar. Akbabalar cesetler için nöbet tutuyor,avlarını yok etmek için fırsat kolluyorlar.



Birinci Kat:İlk başta ürküten Goya'nın Savaşın Felaketleri sergisinden insanlığın gerçekliğine elinden geldiğince çirkinlik ve korkutuculukla vurgu yaptığı resimler var. Şiddeti duvarlara işlemişler sanki.



Son Kat: İki boyutlu çalışmalar ve heykeller ile tıka basa doldurulmuş bu bölüm,Mcdonald's dünyasını sergiliyor.İnsanların gözleri kör olmuş durumda ve sadece tüketmeye odaklılık var. 


Sergi Saatleri: Salı - Perşembe 11:00 - 19:00 / Cuma - Pazar 12:00 - 20:00
Adres: Tomtom mah. , İstiklal Cad. No:211 Beyoğlu

*Görüş, soru ve önerilerinizi hiç çekinmeden yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede cevaplamaktan mutluluk duyacağım. 


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

RUMELİ HİSARI VE AŞİYAN MÜZESİ

ROMA GEZİLECEK YERLER

SAFRANBOLU GEZİLECEK YERLER