MARMARİS GEZİLECEK YERLER


Birkaç yıldır yazları uğradığım, hem doğası hem de denizi ile beni kendine hayran bırakan bir yer burası. Gezilecek, görülecek yerler bakımından oldukça zengin olan Marmaris'te her sene keşfedecek yeni yerler buluyorum. Öyle ki burada; hem deniz, kum ve Güneş'in tadını çıkarabilir hem de doğada harika vakit geçirebilirsiniz. Benim gibi tatillerde aktif olmayı seviyorsanız, bütün gün otel ile deniz arasında mekik dokumak istemiyorsanız Marmaris, yazları en doğru adreslerden biri.

MARMARİS'E NASIL ULAŞILIR?

Otobüs ile: Hemen hemen bütün otobüs firmaları Marmaris otogarına sefer düzenliyor. Dönemsel olarak farklılık gösterse de otobüs firmaları 110 TL - 150 TL arasında bir fiyat belirlemiş.Yol İstanbul'dan yaklaşık 11 saat sürüyor.  Marmaris otogarından gitmek istediğiniz yere ulaşmak için minibüsler mevcut. Söylemem gerekir ki bu minibüslerin ücretleri biraz pahalı. Hemen hemen bütün gezi noktalarına otogardan ulaşım var.

Uçak ile: Önceden bilet aldığınızda otobüs firmalarından çok daha ucuza ya da aynı fiyata bilet bulabilirsiniz. Marmaris'e ulaşmak için Dalaman Havalimanı'na gelmeniz gerekiyor ve yol İstanbul'dan yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor. Dalaman'a ulaştıktan sonra ise Havaş ya da Muttaş araçlarına binerek 1 buçuk saatte Marmaris otogarına ulaşabilirsiniz. Araç Marmaris'in merkezinden geçiyor. Orada da inebilirsiniz.

Havaş - Muttaş ücreti: 20 TL

MARMARİS'TE NEREDE KALINIR?



Konaklamak için Reis Beach Otel'i tercih ettim. Oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyorlar. Ayrıca kendilerine ait şezlongları var. Birkaç ay önceden rezervasyon için ararsanız deniz manzaralı odaları için yer ayırtabilirsiniz. Kahvaltısı biraz vasat olsa da konumu için tercih edilebilir. Reis Otel'in hizasında bulunan bütün otelleri deneyebilirsiniz. Gezilecek yerlere yakın olması bakımından ideal konumdalar.


MARMARİS'TE GEZİLECEK YERLER

1) KIZ KUMU PLAJI VE ORHANİYE KÖYÜ:



Denize girmek için pek ideal bir yer olmasa da doğası ve denizin ortasından geçen yolu ile görülmeye değer. Resimde gördüğünüz gibi insanlar denizin ortasından geçen bir yolda yürüyerek ilerliyorlar. Yolun diğer iki yanı nispeten daha derin. Yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızı tavsiye ederim. Eğer yanınızda yoksa da burada deniz ayakkabısı satan yerler mevcut. Kumsalın ucundaki çay bahçesinde kahvaltı edebilir ya da bir şeyler içebilirsiniz. Mümkün olduğunca erken ya da geç gelin. Çünkü oldukça kalabalık oluyor.

Kız Kumu Plajı'nın karşısında Orhaniye Köyü var. Köyün içinde gezilecek bir yer olmasa da doğası için gidilebilir. Köyün pazarına denk gelirseniz otlu gözleme yemeyi unutmayın.

Ulaşım: Marmaris otogardan Orhaniye dolmuşlarına binerek ulaşımı sağlayabilirsiniz. Eğer Marmaris merkezde kalıyorsanız Burger King'in yanındaki duraktan dolmuşlara binebilirsiniz. Dolmuşlar saat başı geçiyor. O yüzden saatini kaçırmamaya özen gösterin.Yol yaklaşık 50 dakika sürüyor. Ayrıca çeşitli turlara katılarak da buraya gelebilirsiniz.

Marmaris - Orhaniye Dolmuş Ücreti: 6 TL

2) TURGUT ŞELALESİ




Gerçekten görülmeye değer bir yer burası. Şelale denildiğinde akla yüksekten çok yoğun bir şekilde akan akarsu yatağı gelse de Turgut Şelalesi bir merdiven gibi. Suyun aktığı her katmanda bir gölcük oluşmuş ve siz bu gölcüklere girebiliyorsunuz. Şelalenin ne kadar çok tepesine çıkarsanız o kadar tenha oluyor ve size de kendinize özel gölcüğünüzün içinde yüzmek kalıyor. Biraz peri masallarından çıkmış gibi bir görüntüsü var ve su gerçekten çok soğuk.

Ayrıca Turgut Şelalesi'nde doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz restoranlar var.
Marmaris'e gelip Turgut Şelalesi'ni görmeden ayrılmayın.

Ulaşım: Marmaris otogarından Turgut dolmuşlarına binerek şelaleye ulaşabilirsiniz. Dolmuş sizi şelalenin girişinde bırakıyor. Biraz iç tarafa doğru yürümeniz gerekiyor. Ayrıca dolmuşlar yine Marmaris merkezde Burger King'in yanında bulunan duraktan geçiyor. Yol yaklaşık 60 dakika sürüyor.

Marmaris - Turgut Dolmuş Ücreti: 8TL

3) ESKİ DATÇA




Çok şirin bir yer burası. Sokakları, evleri, kendine has kafeleri ile gezerken çok mutlu olmuştum. Ayrıca Can Yücel'in evi de burada fakat geziye açık değil. Buraya kadar gelmişken Orhan'ın Yeri'nde bademli kahve içmeden ayrılmayın.


Ulaşım: Otogardan kalkan Datça dolmuşları ile ulaşımı sağlayabilirsiniz. Yol yaklaşık 1 buçuk saat sürüyor.

Marmaris - Datça Dolmuş Ücreti: 15 TL




YENİ DATÇA: Marmaris'e biraz uzak olsa da  benim bugüne kadar girdiğim en güzel deniz burasıydı. Zaten bir çok plajı mavi bayraklı. Çok sevimli bir kordonu var ve kordon boyunca hediyelik eşya satan dükkanlar ve kafeler var. Eğer kahvaltı yapmadıysanız pastaneler var. Birçok market zincirinin de şubeleri mevcut.

Ulaşım: Eski Datça'dan buraya otobüsler var. Yaklaşık 10 dakikada Yeni Datça'ya varmış oluyorsunuz. Eğer Eski Datça'ya gitmek istemezseniz de Marmaris'ten bindiğiniz dolmuştan inmeden buraya varabilirsiniz.

4) DALYAN ve İZTUZU PLAJI: 


Marmaris'ten Dalyan'a gitmek biraz yorucu. Dönüşte gerçekten çok yorulmuş ama bir o kadar da eğlenmiş hissediyorsunuz.


Dalyan'a gitmek için Marmaris Marina'da bulunan tur şirketlerine rezervasyon yaptırmalısınız. Çok erken bir saatte diğer tur şirketlerinden farklı, daha büyük bir tekne ile bu tur gerçekleştiriliyor. İlk başta İztuzu Plajı'na uğruyor tekne. Burada deniz çok dalgalı. Ayrıca caretta carettaların yumurtladığı alanları görebilirsiniz. Tur burada yaklaşık yarım saat mola veriyor. Denize girebilir ya da caretta carettaların yumurtladığı alanları gözlemleyebilirsiniz.

Turun bir sonraki durağı Dalyan ve Kral Mezarları. Burada şanslıysanız caretta carettaları görebilirsiniz. Ayrıca bir de çamur banyosu var. İsterseniz çamur banyosuna da katılabilirsiniz.

Dalyan Turu Fiyatı: 70 TL - 110 TL arasında tur şirketleri tarafından değişiklik gösteriyor.

5) SEDİR ADASI (KLEOPATRA ADASI)



O kadar yolu geldiğime değdi diyeceğiniz bir yer burası. Denizi gerçekten çok temiz. Buraya Kleopatra denmesinin sebebi ise Kleopatra'nın vakti zamanında buraya güzelleşmek için geldiği ve buradaki kumların rengine hayran kalmasından ötürü geliyor. Çok ilginç ki buradaki kumlara basmak ve dokunmak yasak. Hatta bu kumlara bastığınızda sizi düdüğü ile uyaran bir bekçisi bile var. Denize iki taraflı yollardan birini kullanarak iniyorsunuz. Şezlonglar ise kumun arka kısmında ağaçlık bir yerde bulunuyor ve ücretsiz. Yeme-içme ise biraz pahalı.

Ulaşım: Marmaris merkezde bulunan Vakıf Bank'ın önünden Çamlı dolmuşlarına binmeniz gerekiyor. Çamlı köyüne ulaştıktan sonra buradan adaya giden tekneler var. Tekneleri kullanarak adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuş saatlerine dikkat edin.

Sedir Adası Ücreti: Tekne Gidiş Dönüş 20 TL / Sedir Adasına Giriş 25 TL müze kartınız varsa ücretsiz.

6) MARMARİS MERKEZ




Marmaris'in merkezinde de denize girebileceğiniz plajlar mevcut. Daha çok otellerin olduğu tarafta halk plajı var. Burayı kullanabilirsiniz. Her türden eğlence için mekanlara sahip. Sakin bir akşam geçirmek isterseniz ya da dans edip eğlenmek isterseniz de çok çeşitli mekanlar var. Yemek için ben daha çok otellerin olduğu kısımdaki restoranları tercih ediyorum. Sakin bir akşam yemeği için ideal. Ayrıca neredeyse bütün fast food zincirlerinin şubelerini bulabilirsiniz.Kısacası her bütçeye uygun yeme içme seçeneği var. Ayrıca bütün zincir marketlerin şubeleri de mevcut. Ucuz alışveriş için tercih edebilirsiniz.


Görülmesi gereken en güzel yerlerinden birisi ise Marmaris Kalesi. Müze Kart'a ücretsiz. Bütün Marmaris'i görebileceğiniz bir manzarası var. Gelmişken uğrayın derim. Ayrıca içinde ufakta bir müzesi var.


7) BOZBURUN


Açıkçası o kadar yer varken en son tercih edebileceğim bir yer. Denizi pek temiz değil. Halk plajı oldukça rahatsız. Daha çok otellere gelen müşteriler için özel denize girme alanları var. Eğer zamanınız çoksa buraya gelebilirsiniz. Ben bayramda belediye otobüsü ile buraya geldiğim için ulaşım ücretini bilmiyorum ama otogardan Bozburun - Selimiye dolmuşlarına binerek buraya ulaşabilirsiniz.

8) TURUNÇ



Denizi biraz soğuk ve derin. Bozburun'a göre daha temiz. Güzel bir kordonu var ve yine alışveriş yapabileceğiniz, bir şeyler atıştırabileceğiniz yerler var. Yine zamanınız çoksa buraya gelebilirsiniz.

Ulaşım: Marmaris otogardan ya da Marmaris merkezden dolmuş ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

*Görüş, soru ve önerilerinizi hiç çekinmeden yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede cevaplamaktan mutluluk duyacağım. 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RUMELİ HİSARI VE AŞİYAN MÜZESİ

ROMA GEZİLECEK YERLER

SAFRANBOLU GEZİLECEK YERLER