INTERRAIL ÇANTASI





Biletlerimizi aldık, vizemiz de çıktı. Geriye InterRail boyunca yanımıza alacağımız gerekli eşyaları seçmek kaldı. Tabi  öncelikle bu seçtiğimiz eşyaları koyacağımız çantayı almalıyız. Sırt çantasını diğer malzemelerin birçoğunu almanızı tavsiye edeceğim Decathlon'dan ya da Taksim Halep Pasajı'ndan pazarlık yaparak uygun fiyata alabilirsiniz.


İlk heyecan ile o da lazım olur, bu da lazım olur,bunu da alalım belki işimize yarar diyerek birçok gereksiz, belki de asla kullanmayacağımız ya da boşuna almış olmayayım diye kullanacağımız eşyalardan uzak durun. Ne kadar az eşya alırsanız o kadar iyi. Bu az eşyayı koymak için de tercih edebileceğiniz en ufak boy çantayı alın. Çünkü o sırt çantası ile belki o kadar uzun saatler yürüyeceksiniz ki sonradan aldığınız eşyalara lanet etmeyin.

Benim kullandığım çanta 50 litreydi. Erkek arkadaşımınki 60+5 litre. Bu boyutlar fazla fazla yetti bize.

Çantayı alırken çuval şeklinde olanlardan değil de bol fermuarlı, en alttaki eşyalarınıza bile fermuarla sizi ulaştıran bir çanta tercih edin. Gerçi yolculuk sırasında eşyalarınız karışıyor. Konakladığım her yerde çantamı düzelttim.

YANIMIZDA BULUNMASI GEREKEN EŞYALAR



Bu eşyalar sizin InterRail'i nasıl planladığınıza ve mevsim şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Ağustos ayının en sıcak noktasının Roma, en soğuk noktasının Amsterdam ve 20 günlük bir gezi  olduğunu hesaba katarak aşağıdaki listeyi okuyun.



1) Ufak Sırt Çantası: 

Hostele büyük çantanızı bıraktığınızda yanınızda götürmeniz gereken eşyalar için. Resimde gördüğünüz belki de şu sıralar herkesin sırtında olan çantayı Decathlon'dan almıştım. Oldukça hafif olduğundan bence ideal seçim.








2) Taksim Halep Pasajı'ndan Aldığım İç Çanta: 


Her yerde satılan deri çantalar sizi büyük sıkıntıya sokabilir. Sıcakta çok zorlanırsınız ve ipi boynunuzu kesebilir. O çantalar yerine resimde gördüğünüz çanta hayatınızı kolaylaştırır. İç çantasını boynunuzdan sallandırarak asmayın. Hem çok rahatsız edici hem de kötü bir görüntü oluşturuyor. Çantayı boynunuzdan geçirdikten sonra kolunuzun altından da geçirin ve pantolonun arasına sıkıştırın.







3) Havlu: 

Havluları Decathlon'dan almıştım. Oldukça kullanışlı ve az yer kaplıyor.











4) Asma Kilit: 

Kaldığınız hostellerde bazen dolaplarınızı kilitlemeniz için kilit vermiyorlar. O yüzden orta boy bir asma kilit işinizi görecektir.

5) Çoklu Priz: 

Hosteller kalabalık. O yüzden size yer kalmama ihtimali var.

6) Ağrı Kesici, Kolonya, Yara Bandı ve Vitamin: 

Bir ecza torbası yapın.

7)Diş Fırçası, Diş Macunu, Şampuan: 

Gratis gibi mağazalarda seyahat boyu olanları var. Hatta uçak için şampuan, sıvı sabun ve çeşitli sıvı ihtiyaçlarınızı doldurup götürebileceğiniz şişeler var. Benim çok işime yaramıştı.

8) Tarak, Küçük Ayna, Makyaj Malzemeleri: 

Seyahat boyunca size pratik makyaj yapmanızı sağlayacak ürünler tercih edin. Zira makyaj yapmaya ne vaktiniz ne de enerjiniz olacak.


9) Kalem: 

Unutmamanız gereken en önemli eşya. InterRail biletini doldururken işe yarayacak.


10) Cabbar:

Şu an bunu neden götürdüğümüze pek bir anlam veremesem de bize eğlence konusu çıkmıştı. Başımıza bir şey gelirse bizi koruyacak ve konserveleri açacak diye alınmıştı. Bütün ülkeleri bizimle dolaştı. Koçum Cabbar :)))))










11) Su Şişesi: 

Namıdiğer Eriksın. O da İstanbul'dan son günümüze kadar yanımızdaydı. Eriksın ile birçok şey paylaşmış olsak da onu Amsterdam Havalimanı'nda atmak zorunda kaldık. Yani boş bir pet şişe götürebilir, su ihtiyacınızı gidermek için şehirde bulunan çeşmelerden yararlanabilirsiniz.


12) Ayakkabı: 

Bir spor ayakkabı ve bir açık ayakkabı bana yetmişti. En kullanışlı, en rahat ayakkabılarınızı seçin. Topuklu ayakkabılardan uzak durun. Spor ayakkabılarınızla bile ayakların yürümekten zonklayacağı bir geziden bahsediyorsak topuklu ayakkabı hiç mantıklı olmaz.

13) Ped, Kullan At İç Çamaşırı

14) Kağıt Havlu, Selpak, Bolca Islak Mendil

15) Göz Bandı: 

Hostellerde yatağınız kapı önüne denk gelebilir ya da sizin uyumak istediğiniz saatlerde ışık açık olabilir. Trende uyurken de çok kullanışlı.

16) Tasarruflu Giysi: 

Gideceğiniz mevsime göre değişiklik gösterse de ne kadar az ve kullanışlı kıyafet götürürseniz o kadar iyi. Benim bavulumda 4 tişört, 1 kot pantolon, 1 elbise, 1 eşofman altı, 1 sweatshirt, çoraplar ve iç çamaşırları vardı. Bana fazlası ile yetmişti. İhtiyacınız olursa da ucuza tişört alabileceğiniz yerler mevcut.

17) Sizi Biraz İdare Edecek Yemek: 


Tok tutan, çabuk bozulmayan, uzun ömürlü yiyecekleri tercih edin. Ev yapımı şeyler götürmeyin çabuk bozulur. Aldığınız şeyler sade olsun. Peynirli, patatesli gibi şeyler de çabuk bozulur. Kuru yemiş,  pastanelerden alınan tuzlu ve tatlı kuru pastalar, kahve tozları gibi.

18) Kilitli Poşetler: 

Uçakta sıvı eşyalarınızı götürmeniz için.Bu poşetleri de IKEA'dan bulabilirsiniz.

19) InterRail biletinizin, pasaportunuzun, nüfus kağıdınızın, uçak biletlerinizin ve olan bütün resmi evrakların fotokopisi.

20) Plastik Çatal, Bıçak, Kaşık

21) Boş Torba: Kirlileri koymak için.

22) Şarj Aletleri

23) Kulaklık ve Mp3

24) Şapka

25) Mat: 

Yapacağınız InterRail'e göre. Eğer tren garlarında, park ve bahçelerde uyuyacaksanız.

*Görüş, soru ve önerilerinizi hiç çekinmeden yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede cevaplamaktan mutluluk duyacağım. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RUMELİ HİSARI VE AŞİYAN MÜZESİ

ROMA GEZİLECEK YERLER

SAFRANBOLU GEZİLECEK YERLER