YURT DIŞINDA İNTERNET KULLANIMI VE YURT DIŞINDA KULLANILAN MOBİL UYGULAMALAR


Yurt dışına çıkmadan önce benim en çok kafamı karıştıran ve çözüm aramaya çalıştığım konulardan biri operatör konusuydu. Ailemle nasıl iletişim kurarım ya da acilen internete girmem gerekirse ne yaparım diye kafamda sorular vardı. Yurt dışında kendi internetinizi kullandıktan sonra gelen faturayı ödemek için bütün varlığınızı satmanız gerekebilir. Operatörlerin yurt dışı için sunduğu kampanyalar çok pahalı. Oradan bir hat almakta kısa süreli bir tatil için artı bir masraf demek.

Yurt dışına çıktıktan sonra bütün bu düşüncelerimin ne kadar yersiz olduğunu anladım. Çünkü hiçbir şekilde internetsiz kalmıyorsunuz. Hostellerin hepsinde mükemmel çeken internet mevcut. Tren istasyonlarında da ücretsiz Wi-Fi hizmeti var. Hatta yolda yürürken bile bir sürü ücretsiz bağlanabileceğiniz Wi-Fi ağları ile karşılaşıyorsunuz. Ben Amsterdam'da sokakta ki bir bankta otururken annem ile görüntülü konuşmuştum. Ayrıca günde en az 2 kere ailem ile iletişim halindeydim. O yüzden internet konusunda bir sıkıntınız olmasın.

Aşağıda benim çok işime yarayan ve offline olarak kullanabileceğiniz mobil uygulamaları paylaşıyorum.Gerçekten hayat kurtarıyorlar.

1) RailPlanner: 

Belki de en çok kullanacağınız mobil uygulama. Bu program ile offline olarak binmek istediğiniz bütün trenlerin saatlerini öğrenebilirsiniz. İstediğiniz tren ne zaman istasyona gelecek, kaç durak gidecek ve ne zaman gitmek istediğiniz yere varacak hepsini görebilirsiniz.

Uygulamaya girdikten sonra Trip Planner'ı tıklayın. Karşınıza çıkan ilk boşluğa bulunduğunuz istasyonu, alt boşluğa da gitmek istediğiniz yeri yazın. Aramaya bastığınız zaman bütün trenlerin saatleri karşınıza çıkıyor. Yeşil olarak gösterilen trenler, ücretsiz olarak binebileceğiniz rezervasyon gerektirmeyen trenler. Kırmızı olanlar ise hızlı ve rezervasyon gerektirebilecek trenler. Sadece ücretsiz trenleri görmek isterseniz de ayarlar kısmından ücretsiz trenler seçeneğini tıklayabilirsiniz.

Örneğin: Venedik'ten Verona'ya geçmek istiyorsunuz. Uygulamanın üst kısmındaki boşluğa Venedik'te bulunan istasyonun ismini, alt boşluğa ise Verona'da gitmek istediğiniz istasyonun ismini yazın. Ayarlar kısmında sadece ücretsiz olarak bineceğiniz trenlerin listesini gösteren sekmeyi tıklayın, diğerlerini boş bırakın. Arattıktan sonra trenlerin saatleri karşınıza çıkacak.

2) Google Maps: 

En çok kullandığım harita uygulaması. Hem çok doğru sonuçlar çıkartıyor hem de çok anlaşılır. Offline olarak kullanabiliyorsunuz. Gideceğiniz şehirleri önceden indirmeniz gerekiyor. Belirli bir tarihten sonra da güncellemenizi istiyor. Haritaları güncellediğinize dikkat edin aksi takdirde açılmayacaktır.

3) Maps. Me: 

Google Maps'e alternatif olarak yine çevrimdışı kullanabileceğiniz harita. Google Maps'te olduğu gibi istediğiniz bölgeyi indirin. Bulunduğunuz yerde olan içilebilir çeşmelerin yerini bile gösteriyor.

4) Skycanner: 

Uçak biletlerini ucuza hangi tarihlerde bulabileceğinizi gösteren uygulama.

5) Booking: 

Bütün hostel rezervasyonlarını Booking üzerinden yaptım. Vize alırken göstermeniz gereken belgeler içinde hostel rezervasyonlarını da istiyorlar. Bu yüzden Booking'ten ödeme almadan ücretsiz iptal yapabileceğiniz hostelleri seçin. InterRail çok sürprizli bir seyahat biçimi olduğu için rezervasyon yaptırdığınız yere gitmekten vazgeçerseniz otelin kredi kartınızdan iptal etme bedelini çekmesini  önlersiniz.

6) Hostels:

Booking'ten sonra hostel arayabileceğiniz site.

7) Google Çeviri:

En iyi çeviri uygulaması. Çevrimdışı çok iyi sonuçlar veriyor. İstediğiniz dili indirmeyi unutmayın.

8) Xe: 

Pek çok para birimini kendi para biriminize çevirebileceğiniz uygulama.



*Görüş, soru ve önerilerinizi hiç çekinmeden yorum olarak bana ulaştırabilirsiniz. Mümkün olan en kısa sürede cevaplamaktan mutluluk duyacağım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RUMELİ HİSARI VE AŞİYAN MÜZESİ

ROMA GEZİLECEK YERLER

SAFRANBOLU GEZİLECEK YERLER